MKDNews.com

Во Вуковар искршени двојазичните табли (видео)

септември 02
21:56 2013

Vukovar, 02.09.2013 - Prosvjed Vukovaraca zbog postavljanje dvojezicnih ploca na zgrade drzavnih institucijaВо Вуковар утрово беше поставена првата двојазична табла на зградата на полицијата, а потоа такви табли беа поставени на другите државни згради, но за кратко време истите беа искршени. Стотина граѓани со чекани ја искршија двојазичната табла поставена на Даночната управа во Вуковар, а потоа се упатија кон полициската зграда. Претставниците на Здружението за одбрана на хрватскиот јазик во Вуковар истакнаа дека се борат против воведување на кириличното писмо и оти ќе ги отстранат сите табли.

Foto: Narodni list

Foto: Narodni list

Foto: Narodni list

Foto: Narodni list

Foto: Narodni list

Foto: Narodni list

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.