MKDNews.com

Соња Тарчуловска испеа песна за Тодор Александров ,најомилениот историски лик на Јохан (видео)

септември 01
18:49 2013

Иако Историчарите се уште водат полемики за личноста на Александров ,Соња Тарчуловска, испеа песна за него.

Проклета судба македонска, брат на брата кама подигнал, херои наши оцрнати, одродени, откажани.

Балкански војни веќе минаа, поделби тешки не поминаа, Тодор Алексанров храбро замина, параф потпиша за слободата, Тодор Алексанров храбро замина, параф остави за Македонија.

Го убија Александров, го убија за мисла македонска, за автономија на Македонија,

ослободена, обединета, за Македонија на Македонците, ослободени, обединети.

Лаги и клетви, тешки зборови, вистини многу в земја скриени.

Изгреа нова зора на слободата, “стариот” викна од далечината.

Го убија Александров, го убија за мисла македонска, за автономија на Македонија,

ослободена, обединета, за Македонија на Македонците, ослободени, обединети. ,се доле од стиховите на песната.

Во продолжение слушнете ја песната од Соња Тарчуловска, испеана за атер на својот сопруг, Јохан Тарчуловски, кому Тодор Александров му е најомилен лик од историјата, пишува Република.

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.