MKDNews.com

Опасно свлечиште на неколку часа затвори улица во центарот на Охрид

септември 07
15:52 2013

Цел ден траеа активностите за санација на свлечиштето на улицата „Димитар Влахов“ во центарот на Охрид. Со тешки товарни возила и градежна механизација денес се отстрани пропаднатиот тротоар и делот од коловозот на „Димитар Влахов“ и се нанесе нов и цврст тампон. Нема опасност по безбедноста во сообраќајот, оценила сообраќајната полиција од Охрид по што по еднонасочната улица, иако отежнато сепак ќе се дозволи движење на возила.

Околу десет часот утрово, ЈП „Проаква“ го санира дефектот на водоводната цефка и го реши доводот на вода на жителите од улицата.
svleciste-1

svlecil1x

 

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.