MKDNews.com

Кавадарчани сакат да запре загадувањето од Фени (видео)

септември 17
00:38 2013

Претседателката на Советот на Општина Кавадарци, Горица Пеливанова на Јавна расправа за зголемување на учеството на отпадна гума како алтернативно гориво од 15% на 25% во ФЕНИ ИНДУСТРИ КАВАДАРЦИ, јавно го истакна својот револт, но и револтот и загриженоста на присутните поради загадувањето на животната средина во Кавадарци.

Таа истакна дека борбата за здравата животна среднина за идните поколенија ќе ја бараат преку институциите, а најпрво ќе побараат ревдирање на дозволите на Фени.

Погледнете ги видеата
М-р Горица Пеливанова-Wilhelm

Бранко Трајковски Сачмо

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.