MKDNews.com

Еве зошто новиот Samsung S4 е подобар од неговиот конкурент iPhone

септември 02
22:18 2013

Зошто новиот Samsung S4 е подобар од неговиот конкурент iPhone. Неколку причини според порталот Business Insider :

  • Samsung S4 има вграден NFC чип кој овозможува мобилно плаќање и меѓусебно разменуванје на податоци со други уреди кои се во близина.
  • На Samsung S4 може да му го зголемите капацитет на меморијата со користење на стандардна Micro SD картичка.
  • Може да му ја замените батеријата.
  • Може да гледате 1080p HD видео.
  • Samsung S4 има поголем екран од оној на iPhone 5.
  • Камерата на Samsung S4 има повеќе трикови и опции, на пример, таа може автоматски да избрише заматена фигура на фотографијата или да направи анимирана GIF датотека.
  • Екранот на новиот Samsung S4 ќе остане осветлен онолку долго колку што гледате во него. Поточно, телефонот ја детектира позицијата на очите и екранот нема да ви се затемни се додека читате или гледате нешто.
  • Samsung S4 користи стандарден микро-USB конектор.
  • Samsung S4 исто така e и универзален далечински управувач за секој телевизор.

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.