MKDNews.com

Бугарин врзан во вреќа ќе плива во Охридско Езеро

септември 06
17:44 2013

Педесет и девет годишниот Јане Петков, од Сандански, Бугарија, познат и како човек амфибија, ќе се обиде да плива повеќе од 3 км. во Охридското езеро, целосно врзан во вреќа. Овој медицински феномен, со вредности на хемоглобин во крвта под нормалните, користи посебна техника на дишење и концентрација за да ја оствари својата цел.
Овој несекојдневен потфат кој е во заедничка организација на Општина Охрид, Црвен крст Охрид и Клубот за спортови на вода “Охридски бранови 2008”- Охрид, Петков ќе се обиде да го реализира на 10 септември.

3fd7aa9bf93621318b3f9876943f1336

petkov13cc

 

qne-petkov

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.