MKDNews.com

Во текот на минатиот месец полициските “алфи“ по разни основи привеле 260 лица

август 04
12:33 2013

Единицата за борба против криминалот во месец ЈУЛИ при вршење на редовна мотопатролна дејност, вкупно извршила легитимирање на 774 лица, извршен преглед на ПМВ вкупно 88, а по разни основи приведени се Вкупно 260 лица.
По основ на телеграма 39 лица, Потраги, Гласник, Наредба од Основен суд –28, под сомнение за извршено кривично дело –38, по извршено кривично дело – 21, на лице место во вршење на кд – 11, за издржување на казна затвор –8, утврдување на идентитет – 3, странски државјани со нерегулиран престој – 1 и недозволени предмети – 3.

Вкупно приведени лица по ЈРМ – 20
– Учество во тепачка – 2

– Физички напад – 8

– Омаловажување на ПС – 8

– Нарушен ЈРМ – 2

Вкупно приведени лица со оружје – 6
– сигнален пиштол – 1

– Пиштол – 4

– Ловна пушка – 1

Вкупно приведени лица за поседување опојни дроги – 43
– НН тревкаста материја – 34

– НН прашкаста материја – 7

– НН таблети – 1

– НН течност – 1

Вкупно приведени лица со ПМВ – 29
– по телеграма – 18

– сообраќаен прекршок – 11

Вкупно приведени лица со ТМВ – 8

– не поседување на соодветна документација за огревни дрва – 8

Вкупно приведени лица со моторцикл без документација – 2

Вкупна дадена асистенција при вршење претрес на дом и други простории 11– и се пронајдени: ловна пушка; црна фантомка;

– Предадени 2 лица под сомнение за извршено кд
– Предадени 12 лица за нарушен ЈРМ (физички напад, тепачка и сл)
– Пронајдено и предадено ПМВ предмет на извршено кд
– Пронајдена и предадена саксија со НН растителна материја
– Предадено лице по извршено кд
– Предадени 2 малолетни лица со посебни потреби
– Пронајдено и предадено ПМВ барано по телеграма
Вкупно извршен спровод на 3 лица
Предадени лица на сообраќајна патрола- 23

Извор: Министерство за внатрешни работи на Република Македонија

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.