MKDNews.com

Во Октиси сепак имало стара црква (фото)

август 31
16:58 2013

Во време кога траат разговорите околу решавањето на проблемот околу изградба на црква “Свети Димитрија” во Октиси,постарите жители на Октиси од своите архиви ги извадија фотографиите на кои се гледа како изгледала старата црква во ова струшко село.
Тоа е доказ дека на местото каде што сега треба да се изгради нов храм,тука имало црква што го негираат припадниците со исламска вероисповест од селото.Тоа им е и главен аргумент-на тоа место немало православна црква,велат тие,додека православните верници тврдат дека тука постоела црква.crkva1w

crkva2ww

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.