MKDNews.com

Вевчанци од септември со регистарски таблички VV

август 23
08:39 2013

g_vv
Од први септември жителите на Општина Вевчани ќе добијат можност да извадат регистарски таблички со ознаката VV, соопшти Министерството за внатрешни работи.

Со измените на Правилникот, што стапија во сила на 1 март годинава, беа воведени шест нови регистрациски подрачја за возилата (БЕРОВО -BE, ДЕЛЧЕВО-DE, ВИНИЦА-VI, НЕГОТИНО-NE, РЕСЕН-RE и СВЕТИ НИКОЛЕ-SN) со што вкупниот број од постоечките 17 во 2009 година се зголеми на 23.

Во Правилникот за регистрациските подрачја за возилата и нивните ознаки пред ТИЕ измени беа додадени и регистрациските подрачја: Гевгелија,-GE Кавадарци-KA, Кичево-KI, Кочани-KO, Крива Паланка-KP, Радовиш-RA и Струга-SU. Постоечки регистарски ознаки пред воведувањето на измените во Правилникот за регистрационите подрачја за возилата и нивните ознаки беа: Битола-BT, Велес-VE, Гостивар-GV, Куманово-KU, Охрид-OH, Прилеп-PP, Скопје-SK, Струмица-SR, Тетово-TE и Штип-ŠT

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.