MKDNews.com

Твитер со нови правила против навреда

август 04
18:09 2013

Твитер воведува нови правила со кои на корисниците им олиеснува да ги пријават непримерните,навредливите и коментари со закани кои им ги упатуваат други корисници на мрежата.

Во пораката на нивниот сајт тие наведуваат дека корисниците со еден клик ќе можат да пријават злоупотреба,што пректично значи дека корисниците нема да треба како до сега да мораат да се пријавуваат во центарот за помош на Твитер и да пополнуваат посебни формулари. Воедно ќе биде олеснето и блокирањето на корисници кои намерно креираат повеќе налози кои им користат за вознемирување на други корисници на мрежата.

Новите правила на Твитер ќе се користат во сите држави.
twiter-breakingnews

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.