MKDNews.com

Сторија: БАБА ЛАЖЕ – ТРАПОТ НЕЛАЖЕ

август 18
22:01 2013

Имено лицето В.Ј  бивш член на општинскиот комитет на ВМРО- ДПМНЕ Струга и сегашен член на партијата ВМРО-ДПМНЕ на неговиот бесплатен портал објавил информации во кои издава документи кои се земени противправно и незаконски од МВР со помош на лицето Д.П  иначе вработен во Управата за безбедност и контраразузнавање. Сторијата да биде уште потрагична целиот настан е со фалсификат документ односно изменет се со цел да се оцрни сопартиска фамилија за и бидат превземени нејзините функции. Дали зад ова стои пратеничката Лилјана и бизнисот преовладува пред партиските и националните цели ќе покаже времето. Исто така очигледно е дека ВМРО ДПМНЕ ја користи државната безбедност и контраразузнавање за партиски цели.

Прочитајте ја сторијата на “Гласот на Вистината:
МЕТОДИЈА СТОЛЕСКИ Е СТРУШКИОТ КОДОШ КОЈ СВОЈОТ БЛИЗОК ГО КОДОШЕЛ ЗА ДА СЕ СТЕКНЕ СО РАЗНИ БЛАГОДЕТИ.
столевци

Методија Столески со кодошење обезбедувал удобен живот и отмени привилегии во минатото кои можеби и денеска се чувствуваат.
“Гласот на Вистината“ ќе ви ја објасни лозата на фамилијата функционери во Струга.
Сите на државни работни места и ретко кој не бил на функција .
Методија Столески – кодошот “КУКУЛЕЦ“ по потекло од Ташмаруништа (струшко)

Ана Столеска , ќерка на (Методија – под псевдоним “КУКУЛЕЦ“ )дир. на ОУ “Јосип Брос ТИТО“ Струга.

Орце Столески , син на Методија,Вработен во центарот за дијализа во Струга (Државно) , истотака и неговата жена е вработена во Општинското комунално претпријатие.

Новица Столески , син на Методија , Ех директор на Мобимак (го напушти работното место со висока парична надокнада)
Соња Столеска,жената на Новица која е позната по  фалбите со нејзините врски во СК и тоа на највисоко ниво , до скоро заменик директор во гимназијата “др. Ибраим Темо“Струга ,каде ВМРО ДПМНЕ ја поставиле заради нарушената здраствена состојба а не заради способност .(како што сама напиша на ФБ)
Нивниот син Ангел Столески (внук на кодошот),е момчето кое направи упад во компјутерски систем во САД за што беше и баран од америчкото ФБИ,случај кој беше заташкан благодарение на блискиот пријател на Соња (како што таа кажува)и до ден денеска не се знае каква разврска имало. (се разбира челнови на семејствата од соработници на тајните служби не одговараат исто како  обичните луѓе).
“Гласот на Вистината “ не успеа да пронајде информации за тоа дали Столески поседуваат домашни миленичина и дали истите се на некое државно работно место или некоја функција !
Струшката јавност има право да знае зошто некој цел живот ужива во благодетите а некој крај со крај неможе да спои !!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Нај впечатливо е тоа што Методија Столески , секогаш бил слаткоречив и благонаклонет кон жртвата Славе Циркоски од Враништа. Биле многу блиски , неразделни пријатели и пред и по кодошењето, се додека Славе не добил дозвола за увид во официјалните досиеа од неговиот случај.
Славе зборува и за тоа дека постојано од таквите како Методија бил дури и поттикнуван на некои дела за покасно да биде отчукан на тајните служби .

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Имало и ке ги има , кодошите си ја хранат душата со злото кое го нафрлаат на другите особи,без разлика колку им се блиски. Едно е сигурно , тие нема да останат неказнети, ако ништо друго тие ке бидат запаметени од народот .

Поучна сторија која ке ве натера да размислите дали на одредени фамилии во Струга но и во Македонија треба да им се верува на наивниот израз на лицето и насмевката која ни ја упатуваат , како и на добрината која би ни ја направиле за потоа една подадена пара да би ја платиле со цел грош, можеби и со неколку .

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Извор “Гласот на Вистината

 

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.