MKDNews.com

Српските туристи уживаат во Охрид (фото)

август 04
12:02 2013

Охридското Езеро е еден од најубавите и најчистите во Европа. Кристално бистрата вода  и квалитетно сместување  го прават овој град магнет за туристи во текот на летото.

Целиот град е под заштита на УНЕСКО од 1980 година. Во Охрид e формиран првиот универзитет на Балканот, познат е по словенечки едукатор Климент и се смета за центар на православната духовност,вака го опишуваат поголем број на Српски портали Охрид.

Погледнете само мал дел од фотографиите кои се поставни на голем број на портали ширум Србија као летуваат Србите во Охрид…
[print_gllr id=13611]

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.