MKDNews.com

Расправата по законот за медиуми од парламентот се префли на социјалните мрежи

август 21
21:20 2013

Амандаманот кој  ја дава  можноста за контрола и казнување на печатените и инетернет медиуми предизвика жестока расправија меѓу пратениците на власта и опозицијата.

Со амандманот поддржан од министерот Иво Ивановски се предвидува за печатените и интернет медиумите , Агенцијата за медиуми да поднесе прекршочна или кривична пријава, како и барање за бришење од Централниот регистер со што ќе им се одземе правото да издаваат печатен или интерент медиум.
Расправата од парламентот се префли на социјалноте мрежи.
Министерот лаже дека е ова законот кој треба да ја брани слободата на медиумите, лаже, лаже. Срам да ви е! Вие овде продавате приказни дека станува забор за правање на слободата на медиумите во државата. Тешко на оваа држава со вас, реагираше пратеникот Сафет Бишевац.

-Вие преку трик мислите дека ова можете да и го продадете на македонската јавност, јас се согласувам, ова ќе помине кај вашите гласачи, зошти тие не вклучуваат мозок.
Говорот на пратеникот Сафет Бишевац го испровоцира новинарот Миленко Неделковски кој на својот фејзбук провил напиша:

Она ГОВЕДО Сафет Свињевац во Парламентот кажа: Сите членови на ВМРО не го вклучуваат мозокот“.

Слушај ти педерчино ќелава, да ти ибам све по список. Мамето твое продадено предавничко.
Мрш назад у Рибаричи. Мрш од Македонија.
Државата што ти даде дом и заштота за да не те ебат таму каде што си роден, ти ли ќе ја плукаш? Пола милион народ ли ќе навредуваш?

milenko11

melenko222

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.