MKDNews.com

Обама оставил 52% бакшиш (видео)

август 28
19:17 2013

Председателот на САД Барак Обама додека бил во посета на државата Њујорк минатата недела да се сретне со учениците од колеџот, Обама застанал во ресторанот Магнолија, да касне нешто и да се напие едно кафе во градот Рочестер,.

Сметката од 89 долари ја пралит Обама кој покрај задолжителниот бакшиш од 20 % во линијата означена да се додаде бакшиш ,ставил додатни 30 долари што би дошло бакиш од 52 %.

ВО рестораните на САД бакшишот е задолжителен и во зависност од ресторанот и каде тој се наоѓа ,бакшиш може да изневува од 15 до 35% од цената на сметката.<

0824-barack-obama-grilled-cheese-tmz-1

Оброкот на Обама

0823-barack-obama-receipt-article-tmz-3

Сметката (фото ТМЗ)

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.