MKDNews.com

Обама доаѓа во Македонија

август 13
19:16 2013

1006739Најстариот брат на американскиот претседател Барак Обама,Абонго Малик Обама утре доаѓа во Македонија.
Абонго Малик Обама во Скопје ќе ја прими Балканската Повелба за мир на фондацијата „Барак Х. Обама“, која го носи името на таткото на Барак Обама, претседател на САД и добитник на Нобелова награда за мир.

Наградата ја доделува Балканскиот клуб на мирот. После церемонијата, делегација на Балканскиот клуб на мирот во придужба со Малик Обама ќе замине во Мировна мисија низ Балканските земји. Настанот ќе се одржи во хотелот Алекандар Палас со почеток во 16 часот, објави порталот.

Балканскиот клуб на мирот е меѓународна организација формирана од членови од 12 земји од Балканот, призната од многу меѓународни организации. Првата Балканска Повелба за мир беше доделена на град Скопје, родниот град на Мајка Тереза и добитничка на Нобелова награда за мир. Во иднина ќе се доделат и Балкански повелби за мир на организации,медиуми и поединци кои помогнале да се зачува мирот во светот

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment