MKDNews.com

Направена куќа што плови (фото)

август 17
23:11 2013

Дизајнерите на компанијата „БМТ Азија пацифик“ создадоа еколошки куќи,направени од рециклирани материјали кои можат да служат и како кајчиња или како стабен простор кој плови.
Обликувани се во форма на џиновско јајце,а главна намена им е да бидат лусузни домови покрај река или езера,
Компанијата ја искористила својата поранешна идеја за создавање на заштитна обвивка на радари и радиоантени во Хон Конг.Тогаш на дизајнерите им паднало на ум да направат и нешто друго.

„Огромни и малку затемнати прозорци му обезбедуваат светло на главниот салон од двете страни,а подот е нешто над нивото на водата.Овие луксузни домови наменети се за живеење крај реки и езера,а можат ди бидат во рамките на некој хотелски комплекс“,велат во компанијата.
article-2394882-1B4EA3E1000005DC-57_634x317article-2394882-1B4EA36D000005DC-356_634x319article-2394882-1B4EA3BD000005DC-795_634x316

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.