MKDNews.com

Наочари за “мрзливи” , гледајте телевизија додека лежите рамно на грб (фото)

август 16
18:39 2013

При крајот на работен ден или недела сите сте веќе уморни но ако сте љубител на телевизијата сакате да гледате некој филм или некоја серија но ако тоа го правите додека седите ќе се изморите пребрзо ,а ако лежите рамо на грп ќе ве заболи вратот додека гледате, но овој проблем може да се реши за само 10 евра.

Додека идејата за така наречените наочари за “мрзливи” (Lazyglasses) не е нова ,сепак им дозволува на корисниците да читаат или гледаат телевизија без да ја подигаат главата да видат што има пред нив.
article-0-1B5315D2000005DC-303_634x455
Наочарите работат како перископ, користеќи огледала за отскокнување на светлина од едно до друго место и им овозможува на корисницитее ефикасно да се видат во неприродна насока.

Пред секое домаќинство да има телевизија, т.н. Hamblin очила биле измислени во 1936 година и никогаш не станале популарни. Биле дизајнирани да се направи полесно луѓето да читаат додека се во кревет.
article-0-1B5315E4000005DC-308_634x585

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.