MKDNews.com

Момче од 14 години изгледа како старец (фото/видео)

август 27
14:28 2013

article-2402049-1B77AA52000005DC-205_634x489Али Хусеин Кан боледува од неизлечива болест прогерија, од која се старее осум пати побрзо, а се надева дека лек сепак ќе биде пронајден

Индиецот Али Хусеин Кан има само 14 години а изгледа како старец. Момчето заболело од ретка неизлечива болест прогерија, од која осум пати побрзо се старее. Единствен е се уште жив меѓу своите шест браќа и сестри. Истото заболување убило двајца негови браќа и три сестри. Тој се надева, ако преживее дека ќе се најде лек за неговата болест.Момчето е едно од 80 заболени во светот. Али има само десет килограми и висок е 117 сантиметри.-Многу би сакал да живеам. Се надевам дека научниците бараат лек за мојата болест. Лично не се плашам од смртта, но моите родители многу пропатија и би сакал да живеам подолго заради нив- вели тој.

article-2402049-1B77AA3A000005DC-551_634x821

article-2402049-1B77AA4E000005DC-618_634x778

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment