MKDNews.com

Месиќ:Европа не доволно ја притиска Грција за името

август 27
15:54 2013

-На грчката страна нема доволно разбирање, а мене ми се чини дека не постои и доволен притисок на Европа врз Грција за да се забрза решевањето на македонско-грчкиот спор – изјави поранешниот претседател на Република Хрватска Стјепан Месиќ по средбата со градоначалникот на Охрид Бакрачески.
– Од македонска страна, прашањето за јазикот и за името на државата е длабоко национално прашање.
На друга страна, за истата работа постои Грција за која тоа е едно политичко прашање кое треба да се реши на политички начин.
Тоа нема никакво влијание на животот во Грција,напомена Месиќ.

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment