MKDNews.com

Градоначалникот Зијадин Села го исфрлил директорот на Нико Нестор од канцеларија?!

август 27
17:47 2013

Во кабинетот на директорот на средното училиште Нико Нестор во Струга утрово дошло до инцидент кога таму пристигнал градоначалникот на Струга Зијадин Села заедно со неколку вработени во Локаланта и физички го исфрлил од канцеларијата директорот на училиштето Васил Максимоски, дознава Охрид 1 од свои извори.

Тој е разрешен под образложение не исполнување на годишната програма, со оглед на тоа дека единствен орган кој може да процени дали е исполнета или не е Поросветен иснпекторат или Бирото за образование, решенијето му е незаконско, по тој основ, по барање на Просветен иснпекторат, Централниот регистар не го верификува новиот директор и не му дава потпис. Согласно горе наведеното по закон Васил Максимоски продолжува да ја врши фунцкијата последниве две седмици – тврдат извори од ВМРО ДПМНЕ во Струга.

Зијадин села заедно со секретарот на Општина Струга и Началникот на секторот за образование и двајца вработени дошле во Нико Нестор, и го исфлиле Максимоски физички од канцеларијата.

Охрид 1 се обрати кај Васил Максимоски но тој не одговарал на повиците на порталот.

За разлика од него, градоначалникот Села предмалку за Охрид 1 изјави дека Максимоски не е исфрлен од објектот туку е сменет од директорската функција.

– Истиот директор има одлука од пред 8 месеци да е разрешен Училишниот одбор го има разрешено и тука нема ништо спорно. Централниот Регистар го дава потписот. Веста дека принудно е одстранет не е точна, а дека е од диркетроската функција сменет е точна – рече струшкиот градоначалник Зијадин Села.

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.