MKDNews.com

Фирма во сопственост на Македонец должи 80 илјади долари за патарина

август 31
17:50 2013

GreenLanesПред неколу години во сојузната држава Илиноис тогашниот Гувернер Род Благоевич воведе нов начин на наплата на патарани преку елекотронски направи. Овој начин на наплата го злоупотребуват многу граѓани на САД ,затоа што е многу лесно да се помине без да не се плати.

Фирмата која е задолжена за собирање на патарината за да ги наплати парите кои и ги должат многупати го пријавува регистациите на државата со тоа што додека не си го подмират долгот нема нова регистрација. Наплатата на овие долгови не може баш да се проведи ако возилата се регистрирани на фирма и фирмата има повеќе возила.

Фирмата која ги собира патарините за да ги пострамоти да платат објави листа со илиња на фирми и колку пари должат .Како што јавува nbcchicago.com фирмите на листата должат блиску до 3.7 милиони долари. На оваа листа има 157 фирми како и фирма во сопственост на Сашо А. од Куманово кој моментално живее и работи во околината на Чикаго. Според нашиот извор наводно Сашо со Чикаго се правел „голем газда“ а , неговата фирма „JOKER LIMITED GROUP“ со седиште во Ла Грејнџ Илиноис должи скоро 80 илјади долари поточно 78,423.

Листата ќе биде обновувана секој 3 месеци ,а целосната листа на фирми може да се погледа ТУКА

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment