MKDNews.com

Автомобил на иднината: Комбинација на велосипед и автомобил (Видео)

август 08
22:33 2013

ELF или “органскo транзит возило” може да оди 1.800 милји на енергецки погон .Тоа е спој на автомобил и велосипед. ELF е многу ekoномичен, па неговиот сопственик за него да има трошокот за замена на гумата и полнење на батеријата.
organska-kola
Марк Стјуарт (65) е семеен терапевт и училишен психолог од САД.

Стјуарт го купил ELF-возилото од компанија “Durhem”, која во оваа линија има 40 такви возила. ELF е дизајниран по вкус на возачот и придонесува за здравјето, штеди на трошоци и не ја загадуваат животната средина . Побарувачката е голема, па морале да ја отворат својата втора фабрика да ги задоволи клиентите.

ELF with Stewart small

Погледнете го Видеото:

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.