MKDNews.com

Живеел 13 години како Роб, Спиел во магацин со глувци

јули 02
01:45 2013

Darel-SimesterТриесетгодишниот Дарел Симестер мистериозно исчезнал пред 13 години додека бил на одмор со неговите родители во Велс. Никој не се сомневал дека сите оние години тој ги поминал во заробеништво, работеќи како роб на едно семејство.

Преплашениот Дарел го спасиле неговите родители. Тие него го барале 13 години, а го открила една жена која го препознала на една фарма.

Тој бил принуден да работат од утро до мрак без плата. Откако бил спасен, тој вели дека поголемиот дел од времето го поминал со глувци.

– Се чувствував заборавено, отсечени од светот и како затвореник – вели Дарел, кој како резултат на тој кошмар, сега живее со крв ‘рбетот.

Неговиот газда на коњската фарма во Петерстоун во Јужен Велс, му ветил работа. Но неговиот живот прераснал во пеколот, каде што тој никогаш неемал слободен ден.

– Тоа што се случи со него е грозно и нечовечки. Овие типови на луѓе се лутаат по улиците и бараат ранливи луѓе, нудејќи им нов живот. А потоа ги третираат како кучиња – изјави неговиот лут татко Тони.

На неговиот син воопшто не му било дозволено да оди на лекар во сите 13 години. Откриено е дека тој има хернија голема како фудбалски топка . Таа има заразено стапало, нема заби и сериозно е неухранет.

– Во текот на 13 години, јас никогаш не добив слободен ден. Се плашев дека ќе ми направат нешто лошо, ако не ми останам таму – вели Дарел.

Никогаш не бил заклучен, но редовно бил малтретиран за да се предизвика страв и да го спречи да избега. Тој видел многу други робови кои ја напуштија шталарта и се враќале. Тие биле главно полски и руски имигранти.

– Мене никогаш не им беше дозволено да влезат во куќата. Тие ме стави да спијам во еден магацин со глувци – додава тој Бил приморан да си ги прере алишта во канти за коњите.

Неговото семејство ја контактирале полицијата најмалку 50 пати. А од Вчера сопствениците на имотот мистериозно исчезнале, ни глас ни трага од нив.

– Ќе се истражуваат условите под кои живеел Симестер – соопшти полицијата.

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.