MKDNews.com

Закопале живо бебе ,било женско

јули 07
16:19 2013

Девојче старо само еден ден кое беше пронајдено живо закопоно во индиската шума Мандлшевар на 29-ти јуни, почина од здобиените повреди

Полицијата верува дека ова е нов случај на чедоморство што е многу често во Индија. Тие се сомневаат дека извршители на убиството се блиски членови на починатото бебе.

-Веруваме дека член на семејството или близок роднина го оставил бебето да умре. За сега немаме траги, кој точно го извшрил тоа. Изгледа дека мотивот е женско чедоморство, изјавиле од индиската полиција.

Според истражувањата на УНИЦЕФ, од 1986 до 2006 година, родителите во Индија убиле десет милиони девојчиња, веднаш после нивното раѓање. Во земјата сега има 750 девојчиња на 1000 момчиња, а само минатата година селективно се извшрени абортуси на 500 илјади женски плодови.

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.