MKDNews.com

Урната доградбата на “Блу Скај” во Струга

јули 01
20:07 2013

uriva1bbcНа самиот брег на реката Црн Дрим,во близина на струшката чаршија,денес во Струга со присуство на полиција започна уривањето на дивоизградениот објект до “Блу Скај” во сопственост на Дилавер Лека Бојку.

Тој овој објект го подигна пред неколку години.
Струшки градоначалник Зијадин Села на сопствениците на угостителски објекти им даде рок до 30 јуни сами да ги отстранат монтажните објекти.

Дел од нив вчера сами започнаа да ги отстрануваат, а на оние кои не го направија тоа објектите им ги руши фирма избрана на тендер.
Доколку локалната го спроведеше отстранувањето на објектите трошоците за уривањето ќе паднат на товар на соптсвениците на објекти, на кои општината им испрати писмени известувања.

 

uriva2b

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.