MKDNews.com

Туристичка сезона во Охрид е катастрофална

јули 30
20:04 2013

Инволвираните во туризмот во Охрид како катастрофална   ја оценуваат оваа туристичка сезона која е во нејзиниот шпиц.

Според хотелиерите, туристичките работници, угостителите, таксистите, градот како никогаш до сега во овој период од годината не бил полупразен. Недостасуваат гостите од соседството, особено српските туристи кои се и најголеми потрошувачи, за разлика од гостите од Западно европските држави и Америка кои се побројни, но како резултат на кружните тури во чии што рамки го посетуваа цел Балкан.
Градот ни е полупразен. Кај хотелските капацитети за 25 проценти до крајот на сезоната ќе биде помал бројот на посетеност. Но катастрофална е посетеноста од гостите кои ги очекувавме од земјите од опкружувањето и од нашите домашни гости. Дончо Таневски, претседател на Хотелската асоцијација на Македонија – Хотам.
Претседателот на Хотелската асоцијација на Македонија – Хотам, Дончо Таневски вели дека за ваквата ситуација предупредиле уште пред почетокот на туристичката сезона.

Градот ни е полупразен. Кај хотелските капацитети за 25 проценти до крајот на сезоната ќе биде помал бројот на посетеност. Но катастрофална е посетеноста од гостите кои ги очекувавме од земјите од опкружувањето и од нашите домашни гости”, вели Таневски
[print_gllr id=13111]

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.