MKDNews.com

Строги казни за палење на оган на отворено

јули 30
17:23 2013

Од националниот парк Галичица упатуваат апел дека поради зголемена опасност од појава на пожари ,забрането е е палење на оган,фрлање догорчиња и други причинители на пожар на отворен простор. Оттаму предупредуваат дека чуварската служба на Паркот против оние кои нема да ја почитуваат оваа забрана ќе преземат мерки согласно на Законот.Се апелира и посетителите на ова природно богатство да не ги уништуваат природните вредности на Паркот.

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment