MKDNews.com

Прва геј парада следната недела во Будва!

јули 20
21:03 2013

Првата геј парада во Црна Гора, ќе биде организирана следната недела во Будва, Црна Гора .

Иако целиот настан се чува во тајност, поради безбедносни причини, организаторот на НВО ЛГБТ Форум за напредок  неколку дена назад со поддршка на полицијата администрацијата и локалната самоуправа ја  подготвуваат геј перформансата, која ќе се одржи во главниот град на туризмот.

Будва, поради сезоната и бројот на членовите на ЛГБТ заедницата, кои  летуваат во овој град е избран како место во кое членовите на сексуалното малцинство за прв пат во Црна Гора ке се појават во јавноста заедно.

За безбедноста на учесниците, “Вести” не сака да го открие точниот датум и локација на настанот. Членовите на “ЛГБТ”,   за настанот во целост ке ја информираат  гранка на полицијата во Будва , кои ќе работат со припадници на Посебната Интервенција единица и да се обезбеди настан .

“Вијести”, потврди дека од  полицијата примиле писмо со сите детали, распоред за одржување и локацијата на нивните вработени на време за да се направи подготовка за да се обезбеди  настанот.

ЗА настанот билЕ добро запознаени и во општина Будва. Тие дадоа својата целосна поддршка за  одржување на манифестацијата, а според договорот, со цел да се овозможи максимална безбедност на настани и да се спречи доаѓањето на десничарските и навивачки групи, кои може да влијаат на евентуално одржување на настанот, организаторите гарантира дека ќе “молчи.”

 

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment