MKDNews.com

Нафтена дамка во Дунав ,предизвика еколошка катастрофа

јули 06
20:21 2013

Кај хрватскиот град Вуковар во Дунав настанала еколошка катастрофа , се појавила нафтена дамка широка 50 метри .Нафтената дамка се наоѓа на 1.347-от километар на Дунав на потегот од границата на Осијечко – барањската Жупанија до Вуковар, објави загрепскиот весник „Вечерњи лист“.

Засега не е познато од каде потекнува дамката. Последниве денови во реонот околу Вуковар биле забележани повеќе речни бродови и шлепери, кои чекале за влез во вуковарското пристаниште.

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.