MKDNews.com

Монах умрел во 1927 година ,а уште е “жив” (видео)

јули 07
19:00 2013

Телото на Монахот Хамбо Лама Итигелов не се распаѓа  дури и по повеќе од 80 години неговата смрт.Експертите велат дека тоа е јасно сведоштво дека Итигелов е  жив, фактот дека тој не е во подвижна состојба незначи дека не е жив, но тој со одење на “оној” свет  ,наведуваат експерите дека тој не отишол до неговата смрт, но во друга состојба.

Во септември 2002 година е ексхумирано телото на Лама кој починал по сопствена волја во далечната 1927 година. Експертите за судска медицина очекуваа да најдат делови, бидејќи тој не е подложен на мумификација.

Поради тоа што е закопан во дрвен сандак длабоко, а потоа изваден од земјата има отсутни знаци на мирис на гниење, кожата не е исушена, а мускулите се еластични. Тој бил закопан во позата “лотос”, пред 85 години.

Сега телото се чува во манастирот, достапно за илјадници верници и како изгледа уште живо. Научниците не можат да ја класифицираат оваа невообичаена состојба на границата помеѓу животот и смртта. Пулсот и нормалната мозочна активност не се регистрирани од апаратите, сепак хипоталамусот сметан за живеалиште на душата, продолжува да функционира, констатираат експерти од САД и Русија

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.