MKDNews.com

Македонската владина делегација во посета на Кина (видео)

јули 02
00:30 2013

Ниските даноци и трошоци за правење бизнис, скратените административни процедури , како и поволностите кои им се нудат на инвеститорите во технолошките развојни зони треба да се се стимул повеќе , кинеските компании своите пари да ги вложат кај нас.

Ова го изјави премиерот Груевски за најголемата и најгледата кинеска Телевизија ССТВ, првиот ден на работната посета во Кина. В

ашите компании се добредојдени во Македонија, која може да преставува порта кон европскиот пазар, изјави премиерот Груевски во интервјуто кое се емитува на сите континенти , поседува 22 канали и е водечки медиум на азискиот континент.

Достигнувањата на земјата се потврдени од многу релеванти инстиуциии. Ако компаниите не веруваат во збориовите на политичарите, слободно нека побараат мислење од присутните инвеститори , додаде Груевски

Инаку владиниот тим од денеска е во неколкудневна посета во Кина каде ќе се бара поголема трговска размена и повеќе кинески инвестиции во Македонија

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.