MKDNews.com

Македонците во Хрватска го прославија Илинден (фото)

јули 29
22:40 2013

Заедницата на Македонците во Хрватска го одбележа големиот македонски празник Илинден.

Во Препуштовец – 27. овој месец се собраа Македонците кои живеат во Хрватска, како и претставници од македонската анбасада во оваа земја.

Ора, тапани, зурли, знамиња… Македонците во Хрватска славеа.Ора, тапани, зурли, знамиња… Македонците во Хрватска славеа.

mkd vo hr1

Фото Република

mkd vo hr2

Фото Република

mkd vo hr3

Фото Република

mkd vo hr5

Фото Република

mkd vo hr4

Фото Република

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.