MKDNews.com

Косово и Албанија потпишаа договор за воена соработка

јули 02
01:07 2013

DECA SA ALBANSKIM ZASTAVAMAКосово и Албанија потпишаа спогодба за воена соработка, како и за престој на припадниците на едната вооружена сила на територијата на другата, јави српскиот Телеграф повикувајќи се на косовските медиуми.
Спогодбата во Призрен ја потпишале министерот на косовските сили за безбедност Агим Чеку и министерот за одбрана на Албанија Арбен Имами..

Спогодбата ја регулира процедурата за влез и излез, како и за привремен престој и за статусот на припадниците на вооружените сили на двете држави.

– На долгогодишната соработка сега и придодаваме и еден документ кој ги регулира нашите односи уште посилно и тоа врз основа на стандардите на НАТО – изјавил Чеку.
Tan2013-2-17_15121598_1

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.