MKDNews.com

Кампањата против пиење (видео)

јули 16
17:23 2013

На кампања наречена “Размисли колку пиеш(“Think how you drink”) беше формирана по истражување на компанијата која покажа дека 40 отсто од жените имаат срамно пијани испади  кои завршуваат на социјалните мрежи.

Феноменот на “дигитален мамурлак” се искачи на зголемената популарност на Фејсбук, Твитер и другите социјални мрежи.

Кампањата е на компанијата за производсво на пијалаци „Диагео“, сопственик на марките Смирноф и Гинис,  со која сака да апелира на претераната консумација на алкохол.
Со снимката која трае една минута, „Диагео“ се надева дека ќе ги поттикне луѓето да водат сметка за количината алкохол која ја пијат.
Во видеото можат да се видат неколку срамни ситуации, кои се резултат на премногу алкохол.

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.