MKDNews.com

Како да ги заштитите очите?

јули 18
17:15 2013

Видот постојано треба да се чува. Пстојат многу правила кои треба да се почитуваат за заштита на видот, но три се најважни.

1.Настојувајте на десетина минути да го свртите погледот од екранот на секои два часа. Гледајте во далечна точка, на пример врв од зграда која ја гледате преку прозорецот.

2. Набавете вештачки солзи (со препорака на лекар) и по потреба капнувајте ги во очите.

3. Набавете очила за работа со компјутер, со антирефлексен слој, кои го подобруваат контрастот (намалувајќи го со тоа стресот на окото) и штитат од прав. Се разбира, по препорака од стручњаци.

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.