MKDNews.com

CSI 1624 : Како се реши случајот на убиство стар 400 години (Фото)

јули 01
20:14 2013

Iskopavanje.telaАрхеолози и форензичари од Вирџинија веруваат дека решила случај за убиство кој датира од 1624 година. Се работи за 19 годишниот Џорџ Харисон, кој во 1996 година е пронајден под стариот пат.
Археолозите веруваат дека жртвата била џентлемен, а освен повредата на десната нога, здравјето му било на високо ниво.
Според наодите, тој починал во дуел, кога го погодиле во ногата, а од тоа крварање го загубил животот.
Единствено нејасно, е зошто се користела толку силна муниција за време на двобојот. Се работи за воена муниција, која личи на сачма, но има и главен куршум. Експертите веруваат дека противникот на Џорџ, мамел во двобојот.

Lobanje

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment