MKDNews.com

Би ви биле корисни овие направи за вашиот дом? (фото)

јули 07
07:26 2013

calypso-key1Во денешно време се е поголема веројатност да ги заборавите клучеви од дома но не и вашиот телефон. Но со клучевите може да влезете дома а со телефонот не можете нели? Оваа грижа се елиминира со спојување на двете во едно – Паметен клич може да се употреби од внатрешноста на обвивката на iPhone .Направата работи така што се активира кога е во близина кучалката и со антена се поврзува и ја отклучува на вратата. Оваа направа ке ве чини околу 100 евра.

solar-mowerВе мрзи да го косите тревникот во вашата куќа? Овој робот Хускварна авто-косилка може да ја заврши целата работата наместо вас .Оваа направа работи на светлина и, неговиот соларен панел може да задржи батеријата за тревници до 640 квадратни метри. Цената на оваа играчка за косење е окулу 3000 американски долари.

winbotЗа да исчистите прозорец однадвор едноставно поставете го Winbot и решете го проблемот со чистење на прозорци. Се закачува за прозорец па се пушта да чисти, оваа мала направа ќе ја одреди големината на стаклото и сама ќе си одбери пат за чистење .Направата го чисти вашиот прозорец во три фази со користење на сретство за чистење гористење на гумичка за бричење и сушење, и чини околу 400 американси долари

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.