MKDNews.com

Во Охрид отстранети „сезонските“ питачи од охридските улици

јуни 16
17:50 2013

pitaci1nnmОд Охрид во нивните места на живеење се испратени 31 полнолетни и 27 малолетни лица кои во централното градско подрачје вршеле питачење.

Согласно одредбите на законот за пријавување на живеалиште и престојувалиште, викендов Секторот за внатрешни работи Охрид презеде плански мерки за откривање на лица со непријавен престој, лица малолетници без надзор и лица кои се оддаваат на питачење. Воедно, контрола беше извршена и кај приватни станоиздавачи каде непријавени се сместуваат лица од други градови и подрачја. Акцијата имаше и превентивен карактер а целта беше елиминирање на можностите за кражби и други казнени дела.
Активностите на полициските службеници се спроведоа во соработка со Центарот за социјални грижи при што на подрачјето на Охрид и околината беа затекнати 31 полнолетни и 27 малолетни лица од Битола, Прилеп, Штип, Кавадарци, Велес и Ресен кои подолго време во централното градско подрачје како и на повеќе други локации во Охрид и Струга вршеле питачење. Тие се упатени кон нивните места на живеење по што против нив, СВР Охрид и Центарот за социјални грижи ќе поднесат соодветни пријави.
Заради целосна безбедност на граѓаните на Охрид и туристите, СВР Охрид и понатака ќе продолжи со примена на овие но и на сите други законски овластувања.

pitaci2nnm

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.