MKDNews.com

Топлината од Северна Африка го зафати Балканот

јуни 20
21:10 2013

264649Топол бран на воздух од северниот дел на Африка го зафати Балканот и направени  по субјективно чувство, температури над 40 степени. “Аваз” објавува дека Мостар и Вишеградската се нјатопли  со 45 степени целзиусови. Во Белград и Загреб  жителите живеат со  33 во сенка.

Топлина на Балканот  ќе трае до крајот на оваа недела. Секаде ќе биде сончево и многу топло, извештаи на локалните медиуми не прават голема разлика вотемпературита измерени   на море и на континентот.
И во Македонија денес беше тропски ден сончево и многу топло. Утринските температури беа од 13°C до 23°C, а максималните дневни температури од 30°C до 39°C. УВ индекс 8.

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment