MKDNews.com

Супер Месечината од Охрид (фото)

јуни 23
01:50 2013

На небото над небото над Македонија сјае Супер Месечина, а со дополнителна опрема видлива беше и Меѓународната вселенска станица која вечерва од 20 часот до 20 часот и 30 минути помина над дел од Балканскиот полуостров и медитеранот.

На фотографијата на Астрономското друштво Охрид видлива е Супер Месечината во моментите кога изгрева над сртовите на планината Галичица.

Супер Месечина настанува кога земјата и месечината се најблиску една до друга, а вечерва тоа растојание изнесуваше 356.991 километри.

1048436_10151769718528968_955942158_o

1014823_10151769718358968_52841815_o

1052488_10151769718553968_738055897_o

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.