MKDNews.com

Смртоносен вирус се шири кон Балканот

јуни 08
18:03 2013

mers-cov
Смртоносниот вирус MERS (Middle East Respiratory Syndrome-Coronavirus) од регионот на Блискиот Исток се проширил во неколку европски држави.Постои голема можност да се прошири и на Балканот.

Вирусот не е високоинфективен иако може да се пренесе од човек на човек,посебно кај лица со хронични заболувања.Начинот на ширење не едноствен.Според тоа шансите за инфекција и зараза не се големи,велат експерти.

Освен на Блискиот Исток,вирусот се појавил во Франција,Германија,Италија и во Англија.

Не постои ефикасен начин на лечење на заболувањата од овој вирус,нуту има вакција,предупредија експертите

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.