MKDNews.com

Петиција за спас на кучината: Не јадете кучиња! (фото/видео)

јуни 12
20:25 2013

kuce2

Праксата вообичаена за Кина и Јужна Кореја, од каде потекнуваат овие фотографии се резултат од верувањето дека месото е повкусно ако животното страда, како и дека особата што го јаде тоа месо станува помажествена.
Монструмозниот начин на убивање кучиња кој ден денес се применува во Кина и јужна Кореја ги надминува сите граници кои нормален човек може да ги поднесе – пред да ги фрлат во казан со врела вода, најпрво ги претепуваат до смрт бидејќи веруваат дека месото од измаченото животно е повкусно.

Овие луѓе ги убаваат кучињата така што ги варат, а претходно ги претепуваат! Алтернативно ги бесат. На крај од целиот тој процес им го кршат черепот. После тоа ги подготвуваат за јадење.

Само во Јужна Кореја годишно се убиваат над два милиони кучиња кои се одгледуваат на фарма или се откупуваат од сопственици кои не знаат што ќе се случи со животните или пак не ги интересира.

Во светот е активирана петиција за спречување на ова дивјаштво. Овде можете да ја потпишете петицијата.

kuce3

kuce1

kuce4

 

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment