MKDNews.com

Охридската капетанија ги исчисти пристаништата

јуни 30
14:55 2013

cistenje1ebОхридската капетанија го исчисти дното на пристаништата во Охрид и во Свети Наум.Талогот на дното го отежнуваше пристанувањето на бродовите,посебно на оние поголемите.
Со Проектот на Капетанија на пристаништата предвидено е да се чистат три точки и тоа Градското пристаниште, пристаништето во Св. Наум и еден дел во каналот Билјанини извори непосредно покрај едриличарскиот клуб и езерската полиција, поточно делот кој е и најтесен и најплиток.
Со акцијата која се спроведе во Св. Наум се завршува проектот на Охридската капетанија.

Само за потсетување фирмата изведувач на зафатите е избрана со тендерска постапка.

Плаќањето кон фирмата изведувач е со нафта од државните резерви, доделена за капетанија Охрид, односно за багерување на пристаништата во Охрид и Св. Наум.

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.