MKDNews.com

Ништо не јадел и не пиел од 1940-та година

јуни 20
17:18 2013

nejadel1Се верува дека храната и водата се основните потреби за живот. Но овој факт го побива тврдењето на 82-годишниот човек по име Прахлад Јани, кој тврди дека живее без храна и вода веќе 70 години

Тој тврди дека го напуштил домот на возраст од 7 години и живеел како “свет човек” во Раџастан, Индија. Тој верува дека бил благословен од страна на Божица со “еликсир” преку дупка во неговато непце.

За првпат бил хоспитализиран во 2003-та година, каде 6 дена не јадел и не пиел ништо, а како што тврдат докторите ниту еднен орган не му бил загрозен.

Втор пат сличен тест е направен во 2010-та година, кога во болницата поминал 15 дена без храна и вода.
Резултатите од истражувањата спроведени над овој Индиец потврдуваат дека тој може да живее без храна и вода, но 70 години да живее вака е вистински феномен.

За ваков сличен феномен пишуваа неколу весници исто така Индиец по име Хира Ратан Манек , тврди дека преживува само на течности и сончева светлина од 1995 година, години ,додека Прахлад Јани ништо не јадел и не пиел од 1940-та година.

nejadel2

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.