MKDNews.com

Направил калашников со помош на Интернет

јуни 05
06:53 2013
kalasnikov

Михаил Калашников-творецот на пушката

Познатиот „калашников“ или пушка АК-47 може да се состави, а деловите за неа се достапни на Интернет.

Брајан Шац, новинар на магазинот Мадр Џонс, сам составил калашников, токму на овој начин. Сите делови ги набавил на сајтовите на кои се собираат љубителите на оружје каде делат совети како се изработува оружјето.

Законот во САД вели дека не може да се забрани изработка на огнено оружје за лична употреба. Проблемот за властите кај ваквата изработка е тоа што пушките немаат сериски број, така што им е тешко да се влезе во трага.

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.