MKDNews.com

Мистерија во музеј: Египетска статуа сама ротира (видео)

јуни 23
16:09 2013

Во „Манчестерскиот музеј“ почнало да се случува нешто необјасниво: речиси 4.000 години стара египетска статуа сама се врти во витрината, а кустосите и стручњаците воопшто не можат да откријат како тоа се случува.
Статуата на човек наречен Неб -Сена е откриена во неговата гробница, за која е утврдено дека датира од 1.800 година пред Исус Христос. Старите Египќани покрај мумифицираните тела на починатите често ствале статуи правени според нивниот лик, верувајќи дека во случај телото да се уништи, душата може да ја користи таа фигура како свое наредно одредиште.
Меѓутоа, иако во „Манчестерскиот музеј“ е цели 80 години, и тоа речиси на истото месо, во стаклена витрина, споменатат статуа која е висока 25 см почнала да се врти и тоа точно за 180 степени.

Погледнете го  видео во забрзана ротација на египетската  статуа:

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment