MKDNews.com

Македонска брачна двојка убиена во Аргентина?

јуни 11
22:56 2013

par890nБрач­ни­от пар Рокан и Маријана Атанасоски, сопственици на фирмата “Платина ин­же­не­ринг” и директни учесници во истоимената афера со нелегална продажба на ста­но­ви, која пред шест години ја потресе Македонија, се пронајдени убиени во нивниот стан во Аргентина, пренесуваат аргентинските медиуми.

Ма­ке­дон­ски­те власти сe уште немаат потврда на веста за смртта на брачната двојка. И од Министерството за внатрешни работи и од Министерството за надворешни ра­бо­ти ни одговорија дека сe уште ги проверуваат информациите.

Ата­на­со­ски, кои измамија голем број граѓани при купување станови и во Македонија, беа осудени на по 15 години затворска казна. Тие избегаа во Аргентина каде што, спо­ред аргентинските медиуми, биле убиени.

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.