MKDNews.com

Џафери: Рамковните вработувања продолжуваат, зашто се вработуваат и Македонци

јуни 30
14:51 2013

Џафери Рамковните вработувања продолжуваат, зашто се вработуваат и Македонци

Фото: makdenes.org

Вицепремиерот задолжен за спроведување на Рамковниот договор Муса Џафери во неделното интервју на Радио Слободна Европа, бара во однос на рамковните вработувања да бидеме малку поотворени, бидејќи вели, не се примаат само Албанци, во континуитет се примаат и Македонци.

„Ако во тој натпревар во континуитет, што е нормално, се примаат и Македонци, ние нема да ја стигнеме целта. Тоа е на некој начин, како ние да трчаме по една пирамида која нема крај, не е возможно да издржи буџетот“, вели Џефери.

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.