MKDNews.com

Денес во 7:04 часот започна летото

јуни 21
07:28 2013

leto2013

Летото на северната земјина полутопка календарски започна денес во 7:04 часот. Истовремено ја јужната полутопка започнува зимата.

Долгоденица е деноноќието кога денот е најдолг, а ноќта најкуса. Таа се случува еднаш во годината, и тоа на северната хемисфера околу 21 јуни, а на јужната околу 21 декември.
Долгоденицата го означува и преодот на годишните времиња од пролет кон лето.

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment