MKDNews.com

Апел за Помош на Осумнаесет годишната Ангела Попоска

јуни 09
12:10 2013

mkdnews.com.logo

Осумнаесет годишната Ангела Попоска од Охрид боледува од тумор на коските (Chondro sa fem.sin.post op.fem.sin.trombo embolismus  ).
Од таа причина Ангела треба итно да патува во Виена, Австрија, да се изврши операцијата која ќе и го спаси животот. Здравствениот фонд на Република Македонија ги покрива трошоците за операцијата но не и трошоците за патување кои изнесуваат 2 500 евра.

Ангела на оваа операција треба да патува во Среда 12-ти Јуни и за таа цел ги молиме сите хумани луѓе да дадат свој скромен придонес на средства кои ќе помогнат ова младо девојче да стигне на операцијата која за неа живот значи.

Сите заинтересирани хумани лица кои можат да и помогнат на Ангела Попоска, можат средствата да ги уплатат на следната сметка:
НЛБ Тутунска Банка

Златко Попоски
210501646252621

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment